Kunst is mijn taal

Alleen in het atelier, in alle rust, ontstaan vormen die uit het mysterie van het bestaan komen. Eigenlijk is het een soort dagboek van de binnenwereld. Soms durf ik het niet direct aan om vormen toe te laten in mijn beeldtaal. Het voelt als een avontuur, ik weet wel waar het begint maar niet waar het eindigt. Gek genoeg levert deze overgave aan het leven de meeste voldoening op. Dan is het net of een kracht groter dan ikzelf mij meeneemt op reis en ik ben de toeschouwer. Deze flow is uniek en kostbaar. Dit is de bron vanwaaruit ik werk.

baadsters-keramiek-staal-2

baadsters-keramiek-staal-1

baadsters-keramiek-staal-3

Het avontuur van de baadsters

Ik ben gefascineerd door vrouwenlichamen. Ik geniet van hun vormen, hun welvingen en zachtheid om die te beeldhouwen totdat er vrouwen als landschappen ontstaan. Vrouwen houden niet altijd van hun eigen lichaam. In het zwembad ontdekte ik wijdopen, drijvende, staande en ontspannen vrouwenlichamen. Deze wilde ik beeldhouwen!! Met zachte klei liet ik het water stromen in een schets van dobberende vrouwen.

Het water spoelt om vrouwen heen

In het zwembad zag ik vrouwen staan, prachtige vrouwen met allerhande variatie in lijven, ontspannen, stonden met hun armen gespreid over het water als vogels die te water zijn en zo weer op kunnen stijgen. Ik genoot daarvan. Zo is dat beeld ontstaan, vrouwen met golvende lijven als water. Hieronder groot uitgevoerd, 2.20 m x 2.20m. Bijna levensgroot wapperen ze in een bries. Op dit moment staan ze in de tuin van Architectuurpark Makeblijde in Houten.

De baadsters staan nu bij tuinarchitectuurpark Makeblijde in Houten

baadsters-op-wickenburgh-2

baadsters-bij-hazart-2

baadsters-op-makeblijde

Het licht kleurt de beelden steeds anders.

vrij werk- Boomwortels, detail 2

boomwortels-3-marijn-te-kolste

Vrij werk-- Boomwortels detail 1 reliëf, acrystal

boomwortels-5

boomwortels-2-marijn-te-kolste

boomwortels-1-marijn-te-kolste

‘Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig’.
Einstein