Wat komt er tevoorschijn?

Workshops uitproberen

Verschillende workshops staan hieronder om materialen, technieken en manier van kijken uit te proberen. In de agenda staan de actuele data. Bij sommige workshops ligt het accent op materiaalkeuze, bij andere meer op het ‘kijken’. Het werken met de mens blijft boeiend.

Werken met je handen

Kunst is een manier om meer waar te nemen dan je op het eerste gezicht ziet. Het is leuk om hiermee met je handen te experimenteren. De materialen zijn dienstbaar aan jouw werk, je kiest wat het beste bij je past. Technieken krijg je aangereikt, dat wat je aanspreekt helpt je om verder te komen.

Vorm en inhoud

Naast een heldere lijn in de workshop, kun je ook zelf je vragen inbrengen. Kunst is een taal, je gebruikt materiaal en techniek om je uit te drukken. Naast het fysieke werk kijken we ook naar kunst van anderen om iets meer van de beeldtaal te gaan begrijpen.

kerfstok

kerfstok

kerfstok

Overzicht van de workshops.

modelboetseren

fotograferen-met-je-smartphone

meubels-met-gevoel-marijn-te-kolste-1

Modelboetseren als landschap

In deze workshop gaan we kennismaken met boetseren naar model. We gaan kijken naar de ruimtelijke kwaliteiten die een lichaam tot een landschap kunnen maken. De welvingen, de holtes en de steile afgronden. Hoe zet je deze verzameling ledematen neer als een landschap in de klei? Je krijgt suggesties hoe je met zorgvuldig kijken een verbinding kunt maken met je handen. Je kunt ermee spelen en experimenteren. Ervaring is niet nodig, puur interesse in het menselijk lichaam zal je brengen naar het landschap.

Deze workshop is ook interessant voor gevorderden. De begeleiding is individueel zodat je echt op jouw niveau wordt uitgedaagd. Kijk in de agenda voor de data

Fotograferen met de smartphone

Fotograferen is niet alleen technisch maar vooral goed kijken. Weet jij wat het effect is van de lens die in jouw smartphone zit? Hoe kun je dit effect gebruiken of juist vermijden? Hoe stel je de belichting in? Klinkt technisch maar is eigenlijk best eenvoudig. We doen hier leuke oefeningen mee om dit te ervaren.

Verder besteden we ook aandacht aan wat apps waarmee je de foto’s een effect kunt geven. We doen deze workshop in het atelier en buiten in het parkbos op Landgoed Wickenburgh. Je kunt dus met allerlei verschillende soorten licht experimenteren.

Het is fijn als je het geheugen van je telefoon wat leeg maakt zodat je veel foto’s kunt maken. Neem ook een oplaadsnoer mee of zorg dat de batterij vol zit. Kijk in de agenda voor de data

Meubels met gevoel

Soms wil je graag iets veranderen in je inrichting, maar loop je tegen een paar keuzes op die niet makkelijk zijn: een erfstuk van oma wat eigenlijk niet past bij je huidige smaak. Een designmeubel wat prachtig staat maar waarmee je eigenlijk je opbergprobleem niet op kunt lossen.
Door goed te luisteren naar jouw vragen kunnen de meubels een verhaal voor je hebben. Met foto’s van de meubels en je inrichting en ook voorbeelden uit tijdschriften gaan we aan de slag. Vaak komt in dit proces vanzelf de oplossingsrichting in beeld. Kijk in de agenda voor de data.